Európába ért a Kínából érkező ezredik konténervonat

iho/vasút   ·   2016.12.09. 16:15
400px_kazah_kontenervonat

December elején haladt át a kazahsztáni Altinkol állomásán, valamint a SEZ Khorgos–Eastern Gate elnevezésű száraz kikötőn keresztül az ezredik, Kínából Európába tartó konténervonat. A KTZ Express és a United Transport and Logistics Company (UTLC) által üzemeltetett vonat ötvenöt perc alatt esett át a vámeljáráson, valamint az 1520 milliméteres széles nyomtávra történő átállításon. A Hewlett Packard (HP) termékeiből álló szállítmány december hetedikén érte el célállomását – adja hírül a Railway Pro.

Kazahsztánon keresztül haladnak a Kínából Európába tartó nemzetközi konténervonatok. December elején ünnepelték az ezredik fuvart (forrás: Railway Pro)

A KTZ Express elnöke, Dias Iskakov azt nyilatkozta, a kikötő által nyújtott logisztikai szolgáltatások minősége, valamint az egész széles nyomtávú vonal infrastrukturális adottságai teszik vonzóvá ezt az útvonalat. Az UTLC szerint a széles nyomtávú pályának köszönhetően új szállítási időt fognak biztosítani, amely még vonzóbbá fogja tenni az útvonalat, valamint további részvényeseket vonzhat az egyre növekvő, a 2025-ig tartó tervezési horizont által prognosztizált egymillió TEU-nyi konténerforgalom.

A KTZ Express partnerei közreműködésével jelenleg tizenhét útvonalon biztosít konténerszállítási szolgáltatást. Lianjungangi partnerének köszönhetően a vállalat számos kínai várossal, például Csengcsouval, Csungkinggel, Vuhannal, Csengtuval, Hofejjel, Hsziannal, Jivuval vagy Lancsouval működik együtt. A cég ügyfelei között olyan multinacionális nagyvállalatok szerepelnek, mint a Hewlett-Packard, az Acer, a Huawei, a Foxconn vagy a Toshiba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek