Folytatódik az NFM akciósorozata

MTI   ·   2011.09.15. 08:56

Az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye szerint az akció keretében az illetékes megyei közlekedési felügyeletek 12 közúti környezetvédelmi ellenőrzésre alkalmas gépkocsival mintegy 1.500-1.700, a hatályos környezetvédelmi előírások szerinti mérést végeznek el 2011. szeptember 19. és 23. között, Budapesten, Debrecenben, Győrött és Szegeden, naponta változó helyen.

A megfelelő környezetvédelmi állapotú gépkocsik vezetői jelképes ajándékot kapnak, a kirívóan rossz állapotú gépkocsival közlekedők pedig bírságra számíthatnak.

A közlemény szerint az Európai Mobilitási Hét jeretében idén tizenötödik alkalommal megrendezendő akció a hazai gépkocsiállomány jellemző állapotának, az állapot változásának vizsgálatát és értékelését is lehetővé teszi. A statisztika szerint a gépkocsik 98-99 százaléka „javítás nélkül megfelel” minősítést kap a járművek műszaki vizsgálatába integrált környezetvédelmi felülvizsgálaton. Ezzel szemben az elmúlt években rendezett akciók szerint a megfelelő gépkocsik aránya 90 és 95 százalék között változott.

Kapcsolódó hírek