Ezt azért nem gondoltuk: a hollandok csak most „engedték be” az MS Vectronokat

iho/vasút   ·   2017.10.24. 19:19
ms_vectron0

Tényleg megdöbbentünk: a Siemens Vectron több áramnemű változata csak most ősszel kapta meg a Holland Környezetvédelmi és Közlekedési Felügyelet (ILT) biztonsági tanúsítványát, ami a hollandiai üzemeltetéshez szükséges. Ezzel az engedéllyel a Vectronok immár elérhetik a holland kikötőket – ez fontos mérföldkő ahhoz is, hogy a mozdonyt használni lehessen az Ausztrián, Németországon, Olaszországon, Hollandián és Svájcon áthaladó teljes rajna-alpesi közlekedési folyosón.

Hogy miért furcsa mindez? A gépeket nem ma kezdték gyártani, igaz most egyből százhuszonegy mozdony dolgozhat Hollandiában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.