FAIRTIQ: teszteljék!

iho   ·   2023.10.24. 06:45
00_fairtiq

Fontos felmérésnek lehetnek részesei azok az utasok, akik letöltik és használják a FAIRTIQ alkalmazást a BKK felkérésére. A kutatás az utazási szokásokat vizsgálja, a kapott eredmények hatással lesznek a közlekedési cég fejlesztéseire. A részleteket a BKK célzottan juttatja el a BudapestGO app felhasználóihoz. A felmérést követően a résztvevők ajándékutalványt kapnak.

A BKK folyamatosan fejleszti szolgáltatásait az ügyfelek visszajelzései, a kutatásokból körvonalazódó használati szokások és igények, illetve a fenntarthatósági szempontok és nemzetközi jó gyakorlatok alapján. Most önkéntes jelentkezők lehetnek hatással a budapesti közösségi közlekedés jövőjére – ők azok, akiknek utazási szokásait a FAIRTIQ applikáció segítségével egy hónapon át vizsgálja a BKK.

A FAIRTIQ alkalmazását számos európai nagyváros és régió használja, különösen Svájcban, Németországban, Franciaországban és Ausztriában népszerű az applikáció.

A közlekedési cég a BudapestGO hírlevelén keresztül toborozza a tesztelőket, akiknek csupán le kell tölteniük a FAIRTIQ demó alkalmazását, az FTQ Lab applikációt, és azon keresztül jelezni a közösségi közlekedéssel megvalósuló utazásokat. A BKK a tesztidőszakban az FTQ Lab app segítségével nyer hasznos információkat a felmérésben résztvevők utazási szokásairól: mennyi időt töltenek utazással, milyen útvonalakon utaznak, hol és hányszor szállnak át. A teszt kizárólag a közösségi közlekedési szokások megismerését szolgálja, a felhasznált adatokat a BKK a GDPR szabályoknak megfelelően kezeli.

A tesztelők a részvételért cserébe 5000 forintos BKK ajándékutalványt kapnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

A Volánbusznál is életbe lép az új menetrend

iho/közút   ·   2023.12.06. 17:00

A közlekedési társaság számos menetrendi módosítást, korrekciót vezet be országszerte december 10-étől, elsősorban a munkába és iskolába járás lehetőségeinek, a hétvégi időszak utazási igényeinek javítása, valamint a vasúti és autóbuszos kiszolgálás megfelelő összehangolásának érdekében.