Fedélzeti internet: sms-t is fogad

iho/repülés   ·   2012.06.11. 16:41

A két légitársaság utasai nemsokára internetezhetnek és tévézhetnek a repülőút során. A Panasonic Avionics társasággal együttműködésben a két légitársaság közös fedélzeti programot vezet be a hosszú távú járataikon 2013. elején induló tesztüzemmel.

Ezáltal a repülőút során az utasok kapcsolatban maradnak a világ többi részével szöveges üzenetek vagy e-mail útján a fedélzeti internet-csatlakozás segítségével, vagy élő tévéműsorokat is nézhetnek. A fedélzeti webhelyen szolgáltatások széles köre lesz elérhető ingyenesen, például hírek, tévécsatornák, a repülőtársaságra és az úticélra vonatkozó releváns információk és online magazinok egyedi választéka.

A két légitársaság 2013. során teszteli az új szolgáltatást egy-egy Boeing 777-300-as repülőgépén. A tesztüzem során az utasok a wifi kapcsolattal rendelkező okostelefon, laptop vagy tablet PC segítségével csatlakozhatnak az internethez rögzített sávszélességen, és a mobiltelefonjuk segítségével sms-t küldhetnek bármelyik osztályon - tájékoztatta lapunkat a két légitársaság.

A Panasonic Avionics technológiája rohamtempóban terjed a légitársaságok között. Nemrég az ihón is bemutattuk az új Boeing 747-8 repülőgépet, amelynek fedélzetén szintén ez a technológia található.

Kapcsolódó hírek