Fedezze fel Dél-Bohémia kincseit a MÁV Nosztalgiával!

iho/vasút   ·   2018.08.03. 13:50

A MÁV Nosztalgia Élményvonata idén ősszel október 4. és 7. között (4 nap, 3 éj) Csehország legszebb vidékeire csábít. A felejthetetlen élményt a festői környezet, a mesebeli kastélyok, a hangulatos óvárosok és a finom cseh sörök garantálják. A programok során idegenvezetők segítenek felfedezni az ausztriai Linz, valamint a csehországi České Budějovice, Česky Krumlov és Hluboká látványosságait. A kényelem és árfekvés tekintetében az utasok három kocsiosztály (Standard, Pullman Club, Imperial) közül választhatnak, útközben pedig a hangulatos étkező- és bárkocsik szolgáltatásait is élvezhetik.

A MÁV-Nosztalgia őszi élményvonata Dél-Bohémia kincseit tárja fel az érdeklődők előtt (fotó: MÁV-Nosztalgia Kft.)

Az utazás során az alábbi, fakultatív programok közül lehet válogatni:

  • Linz kulturális és történelmi látnivalói a városnéző Dottó kisvonattal tekinthetőek meg a legegyszerűbben és leggyorsabban.
  • Hluboká nad Vltavou páratlanul gyönyörű állapotban megőrzött várkastélyát eredetileg a XIII. században építették a Schwarzenbergek neogótikus stílusban, a windsori kastély mintájára.
  • Česky Krumlov: az UNESCO Világörökség részeként számon tartott festői kisvároson keresztül kanyargó Moldva folyó partján ódon hangulatú polgári házak és romantikus sikátorok barokk várszínház, kastély és kávézók, valamint vendéglők, kávéházak sokasága várja a látogatókat.

A négynapos utazás során az irodalomból ismert Svejk, a derék katona figurájával is találkozhatnak, aki a sörkultúra rajongóinak a világhírű Budweiser sört juttatja eszébe, melyet máig České Budějovicében gyártanak.

Az utazás másodosztályú kocsikat továbbító különvonattal történik. A szállás a három éjszakára négycsillagos szállodába szól, reggelivel. A program magában foglalja a szükséges transzfereket, a magyar idegenvezetést, a gyalogos városnézést és  a sörkóstolást České Budějovicében. A fakultatív programokról és a kocsiosztályok jegyárairól bővebb információ ide kattintva, vagy a MÁV Nosztalgia Értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pu. 10. vágánya mellett (telefon: +36 1 269-5242) érthető el.

Az utazásra részvételi jegyek elővételben válthatók. Az Élményvonatra vasutas-, nyugdíjas-, gyermek- vagy diákkedvezmények nem vehetők igénybe.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek