Fejreállt a 100-as vonal forgalma

iho/vasút   ·   2018.03.07. 17:03

Szerdán délután Kaba és Püspökladány, illetve Ebes és Hajdúszoboszló között is elromlott a biztosítóberendezés, ezért a vonatok lassabban haladhatnak a biztonság érdekében. A vonatközlekedést tovább lassítja, hogy pályafelújítás miatt jelenleg csak egy vágányt használhatnak a vonatok. Ráadásul délután két órakor Püspökladány és Kaba állomások között a Ceglédről Záhonyba közlekedő 6244-es vonat mozdonya leszakította a felsővezetéket is. A műszaki hiba miatt egyelőre nem közlekedhetnek a vonatok a két állomás között. A nagyobb torlódások elkerülése érdekében bizonyos vonatok egyesítve közlekednek Püspökladány és Debrecen között. A menetidő jelentősen, másfél-két órával is meghosszabbodhat a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon.

Kaba környékén biztberhiba lassította be a tempót, majd a 6244-es vezetékszakítása adta meg a kegyelemdöfést a 100-as vonal mai menetrendszerűségének

Időközben valamelyest javult  a helyzet, negyed hattól dízelvontatással újraindulhatott a vonatközlekedés az egyik vágányon – a másik vágányon pályafelújítást végeznek –, de továbbra is jelentős, 60–120, esetenként 150–200 perces késésekre kell számítani a távolsági és regionális vonatokon. A leszakadt felsővezeték javítása 23 óráig is tarthat, ezért a menetrend éjfél után állhat helyre. A fővonal Budapest–Cegléd–Szolnok közötti szakaszán nincsenek fennakadások, az elővárosi járatok menetrend szerint közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek