Felgyűltek a kamionok Zalában

iho   ·   2014.01.30. 15:18

A parkolóhelyek már megteltek a szlovéniai hóhelyzet kapcsán elrendelt forgalomkorlátozások miatt – írja a zaol.hu.

A szlovén határ felé vezető oldalon Zalakomárnál mintegy ötven, az INA benzinkút parkolójában húsz, a sormási pihenőhelynél szintén húsz kamion várakozik, ezek a parkolóhelyek már megteltek. Az M7-es autópályán a határ irányába kora délután még nagyjából száz kamion várakozik a leállósávon, a járműveket a rendőrség irányítja a kijelölt várakozóhelyekre.

A nagyobb torlódások elkerülése érdekében már Vas megyében és Somogyban is igyekeznek kiterelni a teherjárműveket a főbb utakról. Az autóbusz-közlekedésben és a személygépkocsik forgalmában nincs fennakadás.

A kényszerű várakozások azért alakultak ki, mert a havazás miatt Szlovéniában csütörtök délelőtt lezárták a kamionforgalom elől a határátkelőket. Magyarországon Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál délelőtt óta nem engedik tovább a teherforgalmat.

A zalai katasztrófavédelem arra is figyelmeztet, hogy dél óta a megye északi felén ismét gyengén havazik, az utak sokfelé hókásásak, sónedvesek. A déli területekre ugyanakkor elsőfokú, citrom riasztást adtak ki a várható kis mennyiségű ónos eső miatt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek