Fellegi Tamás Bécsben tárgyalt

iho/közút   ·   2011.11.22. 09:06

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kétoldalú találkozókon megbeszélést folytatott Reinhold Mitterlehner osztrák szövetségi gazdasági, ifjúság- és családügyi miniszterrel és Doris Bures közlekedési, innováció- és technológiaügyi miniszterrel 2011. november 21-én, Bécsben. A hivatalos látogatáson a felek a két ország közötti energetikai és közlekedési kapcsolatok aktuális kérdéseit tekintették át – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

Fellegi Tamás Doris Bures miniszterrel való tárgyalása során felmerült a határon átnyúló gyorsforgalmi útkapcsolatok és a határmetsző infrastrukturális ügyek helyzete. Nyugat-Magyarország közvetlenül a magyar-osztrák határt érintő részein jelenleg számos infrastrukturális projekt áll előkészítés alatt. A tárcavezetők megállapodtak egy közös közlekedési munkacsoport létrehozásában, és egyeztették álláspontjaikat a közlekedési infrastruktúrafejlesztések aktuális uniós összefüggései kapcsán is.

A Reinhold Mitterlehnerrel folytatott megbeszélésen Fellegi Tamás hangsúlyozta: a magyar kormány gazdaság- és fejlesztéspolitikája középpontjába a versenyképesség növelése mellett a munkát állítja. A találkozón szó esett a Magyarország és Ausztria közötti energetikai együttműködésről, melynek alappillérét évek óta az együttes kormányülések jelentik. A felek egybehangzóan megállapították, hogy az olajipar területén jelenleg az Észak-Déli energiafolyosó projektjeit érdemes mindkét országnak kiemelten kezelnie. Egyetértés alakult ki a miniszterek között abban, hogy a Déli Folyosó projektjei, köztük a Nabucco és a Déli Áramlat is döntő fontosságúak Magyarország és Ausztria számára.

Kapcsolódó hírek