Félmilliárd a Mór környéki közösségi közlekedésre

MTI/iho   ·   2015.01.27. 08:10

Időkapszula elhelyezésével elkezdődött Mór és környéke közösségi közlekedésének fejlesztése: mintegy 500 millió forintból, uniós források felhasználásával új buszpályaudvar épül a városban, elektronikus utastájékoztató rendszert, illetve új buszöblöket és utas várókat alakítanak ki az összes érintett településen.

A Közép-dunántúli Operatív Programban elnyert 400 millió forint támogatás segítségével valósulnak meg a fejlesztések Mór mellett Bodajkon, Balinkán, Csákberényben, Isztiméren, Kincsesbányán, Magyaralmáson, Pusztavámon és Söréden. A projekt keretében elkészül egy korszerű pályaudvari forgalmi épület, ahol jegyértékesítő irodákat és utasvárót alakítanak ki. Az épületben kerékpárkölcsönzőt is kialakítanak.

A fejlesztést várhatóan menetrendi változások követik, igazodva az utasok igényeihez. A tervek szerint a beruházás május 30-ára készül el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek