Feloldották a kamionstopot a 83-as úton

MTI   ·   2012.02.07. 16:49

Feloldották a 83-as főútra elrendelt kamionstopot – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden délután. A közlekedési feltételek javulásával a nyerges vontatók ismét használhatják a 83-as utat, így a 81-es úttal együtt két kerülési lehetőség is adódik, miután a 82-es főút bakonyi szakasza változatlanul zárva van a kamionok előtt.

A rendőrség a közútkezelő kérésére korábban lezárta a Győrt Veszprémmel összekötő főút bakonyi szakaszát, Veszprémvarsánynál és a Veszprém Arénánál a nyerges vontatókat a havas útviszonyok miatt a 82-es főútról a 81 főútra terelik át.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.