Feloldották az útzárat a 49-esen

MTI   ·   2013.04.24. 09:13

Feloldották az egy napig tartó útzárat a 49-es főúton Győrteleknél, amelyet még kedd hajnalban egy veszélyes anyagot szállító lengyel kamion balesete miatt kellett elrendelni – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fedor Rita elmondta: az árokba csúszott jármű tartálya a baleset során megsérült, az abban lévő veszélyes anyag pedig szivárogni kezdett. A rendőrök a csengersimai magyar–román határállomásra vezető, forgalmas főutat a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, valamint a baleset kétszáz méteres körzetében 34 lakásból 98 embert kitelepítettek.

A rendőrség és a katasztrófavédelem szakemberei a keddről szerdára virradó éjszaka alatt átfejtették a vegyi anyagot egy másik tartályba, és elszállították a Mátészalka és Csenger között fekvő községből. Az útlezárást feloldották, az otthonaikból ideiglenesen távozni kényszerült emberek pedig visszatérhettek lakásaikba – ismertette a szóvivő.

A kamiont vezető 24 éves lengyel állampolgárságú férfival szemben bűnügyi őrizetbe vétele mellett közveszélyokozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult a nyomozás.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.