Felsővezeték-hiba a Kelenföldi pályaudvarnál

MTI   ·   2013.04.29. 13:00

Tartós felsővezetéki zárlat miatt nem közlekedtek a vonatok a budapesti Déli pályaudvar és a Kelenföldi pályaudvar között – tájékoztatott Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.

A közlemény szerint a Déli pályaudvar felé levő váltókörzetben mindkét vágány fölött leszakadt a felsővezeték. Személyi sérülés nem történt.

A Déli pályaudvarra tartó vonatok csak Kelenföldig közlekedtek és onnan fordulnak vissza, 50-90 perc késéssel. A késés a Dunántúlról érkező, illetve oda induló vonatokat érintette. A Kelenföld és a Déli pályaudvar közötti szakaszra vonatpótló buszokat rendelt a BKV-tól a MÁV-Start.

Nem sokkal egy óra előtt a Máviform közölte, hogy a vasúttársaság szakemberei a Kelenföldi pályaudvaron, a Déli pályaudvar felé levő váltókörzetben helyreállították a mindkét vágány fölött leszakadt felsővezetéket. A vonatok már a Déli pályaudvarig mennek és onnan indulnak, de jelenleg még 30-50 perces késéssel - közölte a sajtóügyeletes, hozzátéve, hogy várhatóan 15-16 óra körül már menetrend szerint közlekednek majd a járatok.

Kapcsolódó hírek