Felújítják a révkomáromi felnyitható hidat

iho/közút   ·   2018.05.24. 16:04
hid_komarom_felujitas_kislid

Júniusban, a turistaszezon indulásakor körülbelül nyolc hétre lezárják a felnyitható Duna-hidat Komáromban. Legutóbb 2009-ben végeztek munkálatokat a felnyitható Duna-hídon, akkor az alsó szerkezetét tették rendbe. A szerkezet műszaki állapota nagyon leromlott, ezért van szükség az újabb felújításra. Most az úttestet újítják fel, az alatta húzódó acél-pályalemezel együtt. A beruházást, melynek teljes összege 145 ezer euró a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) rendelte meg, a munkálatok kivitelezője a Strabag lesz – mondta el Keszegh Béla révkomáromi alpolgármester.

A munkaterület kiterjedése miatt a teljes hídfelületet lezárják a gépjárműforgalom előtt. A tervek szerint legfeljebb nyolc hetes lehet a lezárás, de a kivitelező az időjárástól függően igyekszik majd 4-6 hét alatt befejezni a felújítást. Télen ugyanis nem lehet aszfaltozni, emellett a terelőútvonalak közlekedési jelzéseinek engedélyeztetése is hosszabb időt vett igénybe. A forgalmat Medve felé terelik el, ami már Nagyszombat megyéhez tartozik, tehát megyeközi egyeztetésre is szükség volt, ez magyarázza a nyár eleji munkakezdést.

A gyalogos- és a kerékpáros-közlekedés zavartalanul folyhat a felnyitható hídon, az autósoknak azonban az Erzsébet-sziget felé kell kerülniük. A buszok közül csak a két város közötti járatok, a magyarországi gyárakban dolgozókat szállító buszok és az Arriva szolgáltató buszai mehetnek az Erzsébet-sziget felé. A többi busznak, illetve a teljes teherforgalomnak más átkelőhelyet kell választania.

Az Erzsébet-sziget útjának állapotát előzetesen felmérik, majd a felújítás befejeztével ugyanebbe az állapotba kell azokat a kivitelezőnek visszaállítania.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek