Felújítják Újpest régi útját

iho   ·   2014.11.28. 18:45
00kicsi

Közút, kötöttpálya, kerékpárút – mindezek együtt szolgálják a közlekedést a Görgey Artúr utcában, ahol az útpályát 1957-ben, a villamossíneket 1975-ben újították fel utoljára. A közlekedés errefelé egyre balesetveszélyesebb, a munkák megkezdéséről november 28-án írt alá szerződést a BKK és a kivitelező Colas Alterra Zrt. A munkák 2015 elején kezdődnek majd.

Ötvenhét éves útpálya, harminckilenc éves sínek<br>(Kadocsa Gyula felvétele)

Az eddigi, régies stílusú, peron nélküli megállók helyett akadálymentes, 26 centiméter magasságú peronok épülnek, összevonják a Corvin utcai és a Deák Ferenc utcai megállót, az új megálló a Kiss Ernő utcánál lesz. A bazaltbeton villamospályát a közúti forgalom is használhatja majd. A villamosforgalmat könnyíti, hogy visszaépítik a megszüntetett Vécsey Károly utcai vágánykapcsolatot. Teljesen eltűnik a kockaköves burkolat, az úttest két szélén kerékpárutat jelölnek ki, a felsővezetékes rendszerrel együtt felújítják a közvilágítást is – áll a BKK sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek