Felvidéken bizonyított a magyar erőgép

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.06.03. 12:35
CER_kiskep

Nem mindennapi szállítmány nem mindennapi gépek bevetésével – talán így is jellemezhetnénk azt a transzformátorszállítást, amelyet a napokban bonyolított le a CER Slovakia, a.s. (az L.A.C. Holding Zrt. leányvállata). A trafó Pilsenből (Plzeň) Őrmezőre (Strážske) szállításához magyar mozdonyokat, mégpedig a 176-os Szilit és a 326-os Szergejt választották. Különleges helyeken jártak így újra a magyar mozdonyok.

Zólyom közelében halad a CER trafóvonata<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Peter Melicher)

A Szili gépmenetben közlekedett Jókút (Kúty) állomásra, ahonnan aztán Zólyomba vitte a határon átvett szállítmányt. A trafó aztán itt várta a 326-os Szergejt, ami tovább vontatta a nagyméretű rakományt egészen Őrmezőre. A magyar erőgép Bánréve állomáson keresztül lépett be Szlovákiába, gépmenetben közlekedett Zólyomig, itt vette fel a rakományt, s vitte a célállomásra. A CER Slovakia nem először vállalt be trafószállítást, nem egész egy hónapja is volt hasonló fuvarja a Felvidéken.

Szilivel az élen halad a Csallóközben a trafóvonat

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Van benne ráció

iho/vasút   ·   2020.11.28. 15:35

Hatékonyabbá és fenntarthatóbbá válik a menetrendváltástól a MÁV-Start járműgazdálkodása a 418 sorozatú dízelmozdonyok, illetve a dízel motorvonatok átcsoportosításával.