Felvidéken kirándult a Nohab

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.04.15. 14:30
Nohab_kiskep

A különvonat Bánrévén és Sajólénártfalván (Lenartovce) át érkezett Kassára az esti órákban. A railpage.net oldalon egy nagyon szép esti fotó örökítette meg a magyar csodát a hetedik vágányon. Miután a vendégek elhagyták a vonatot, a szerelvényt kihúzták a tizenötödik vágányra (1A peron).

A garamfői kötelező megállón a Nohabos szerelvény<br>(fotók: Gere József)

Másnap a különvonat Margitfalván (Margecany) át nekifutott a festői Felső-Garam-menti vasútvonalnak. Margitfalván az irányváltás miatt a Nohab átállt a szerelvény másik végére. Több fotómegállás is volt, közülük az egyik legjelentősebb a garamfői megálló (Telgárt-penzión) volt. Innen aztán Henriktelep (Chvatimech) volt a következő állomás, ahol a kirándulók átszálltak a feketebalogi kisvasútra. A kiürült nohabos szerelvény időközben Zólyombrézóba (Podbrezová), s onnan Breznóbányára (Brezno) közlekedett tovább. A kötelező takarítás és mozdonyvikszolás után a vonat visszaindult a turistákért Henriktelepre, ahonnan Besztercebányára (Banská Bystrica) vitte őket.

Az erdők szívében pózol az egyes Nohab

Harmadnap a Besztercebánya–Ruttka vasútvonal volt napirendre tűzve, ezen a szakaszon egyébként összesen huszonkét alagút található. Ruttkában gőzöskiállítás várta a vendégeket. A program után a különvonat Liptó felé vette az irányt, ahol egy újabb élménnyel gazdagodtak az utasok: egy liptói falut látogattak meg. Ezt követően Poprádra indultak. A negyedik napon pedig a Poprád–Kassa–Losonc–Sajólénártfalva–Bánréve vasútvonalat járták be sikeresen az utazók. A railpage.net oldalon további fotókat is megtekinthetnek a kirándulásról.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek