Ferencvárosba költözött a 223-as Szergej

Vörös Attila   ·   2014.03.01. 08:45
szergsmall00

A szegedi honosítású 223-as Szergej február 21. éjszakáján indult el Szeged-rendezőből a Keleti pályaudvarra, ahol kerékesztergálásnak vetették alá. A Szergej napokig a Keleti vendége volt, majd 26-án más, Budapesten tartózkodó Szergej híján őt vetették be a délegyházi sóderrakodás során. A Rail Cargo Hungaria szerelvénye Szeged-Rókusról érkezett üresen. Érdekesség, hogy ugyanezt a szerelvényt épp a 223-as továbbította egy héttel korábban Szeged-rendező és Rókus között még rakottan.

Taksony és Dunavarsány közt robog a 223-as az üres kővonattal<br>(képek: Vörös Attila)

A 223-as az üres Eas-vagonokat ezúttal Ferencváros Nyugati rendezőjéből húzta Délegyházára a bányába, majd a megrakott szerelvényt az iparvágányon vissza Délegyházára. A Szergej ezután gépmenetben távozott Ferencvárosba, hogy meddig marad, arról nincs információnk.

A délegyházi birkák ezúttal szegedi Szergejt láttak

A 223-as nem először dolgozik a fővárosban, 2010-ben a Masped kővonataival szintén többször megfordult Délegyházán, majd az utóbbi évek nagy ferencvárosi feszmentesítéseikor is előfordult kitolói szerepben.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek