Fokozott közúti ellenőrzés a láthatóság jegyében

iho/közút   ·   2012.11.12. 08:55

Először tart csütörtöktől olyan fokozott közúti ellenőrzést a rendőrség, amelyen kifejezetten a láthatóság jegyében vizsgálják a járműveket. Az egy hónapon át tartó akció során kiemelten vizsgálják a személy-, illetve haszongépjárművek és motorkerékpárok világítását.

Az Országos Rendőr-főkapitányság célja a figyelem felkeltése, és a viszonylag kicsi, de nagy bajt okozó hibák kiszűrése, javítása, ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása, a balesetek során keletkező károk csökkentése – írja a Békés online.

December 15-ig lehetőség van a kampányhoz csatlakozó szakszervizekben térítésmentesen átvizsgáltatni a gépjárműveket. Az ingyenes ellenőrzésen túl térítés ellenében kérhető a fényszóró beállítása, a szükségessé vált javítások elvégzése, izzók pótlása. Az átvizsgált járművek megkapják a kampány hivatalos matricáját.

A „Látni és látszani” kampányban látszerészek is részt vesznek, akik 2012. október 15-e és december 15-e között díjmentesen vizsgálják meg a náluk jelentkező gépkocsivezetők látását. Amennyiben tehetik, használják ki a lehetőséget. Az akcióban részt vevő autószervizek és optikák listája megtalálható az interneten.

Kapcsolódó hírek