Föld alatti éjszakák

iho   ·   2016.05.03. 18:55
00kicsi

Éjszakai időutazásra hívja a BKV a nosztalgia iránt érdeklődőket. Május 7-éig a 11-es pályaszámú, a vonallal egyidős motorkocsi fedélzetén utazhatunk a vonal üzemzárása után, az előre megváltott nosztalgia menetjegy egy útra érvényes. A BKV honlapján megtekinthető táblázatban a szabad időpontok linkjére kattintva lehet helyet foglalni.

Aki esetleg lemaradt a nosztalgiaútról, vagy az éjszakai időpont nem felel meg neki, a Deák téren a Földalatti Vasúti Múzeumban, az eredeti alagút egyik, leválasztot részében a kiállított járművekben, korabeli tárgyakban gyönyörködhet, május 3-án időszaki fotókiállítás is nyílt a vasút történetéből.

(fotó: Kemsei Zoltán)

A mai üzemre kíváncsiakat várják szeretettel május 7-én, szombaton és 8-án vasárnap a Mexikói úti telephely nyílt napján. Kedvező időjárás esetén (esőben a faburkolatú jármű nem áll ki) a 11-es motorkocsi is megtekinthető a felszínen.

A helybiztosító szoftver viszont nem a „legjobb”. Egykori kollégánk, Tevan Imre a következőket tapasztalta:

1. nem látom, hova van hely, csak ha rákattintok.
2. engedte lefoglalni holnapra, aminek múlt vasárnap kellett volna átvenni a jegyét.
3. a levélben, amit küldött a rendszer, semmi nyoma nincs annak, hogy mikorra foglaltam.
4. semmi szankció nincs, ha lefoglalom, de nem fizetem ki.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.