Földbe állt az RCC tolatógépe a BILK-en

Vörös Attila   ·   2019.01.22. 19:11
38bilk

Baleset történt ked hajnalban 3:50-kor a soroksári BILK-en: a konténerterminál kihúzóvágányának végén levő földkúpba ütközött a Rail Cargo Carrier 409 002-es pályaszámú tolatómozdonya. A gép a fák között állt meg, minden tengelyével siklott. A mögötte levő pőrekocsi, rajta egy konténerrel is követte, a mozdony rövid orránál levő gépteret teljesen levitte a gépről. Óriási szerencse, hogy a vezetőállást már nem roncsolta szét! A baleset körülményeiről egyelőre nem nincs bővebb információnk.

Csatatér a BILK kihúzójának végén. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

A kármentéshez a szolnoki baleseti segélyvonat indult útnak délután. A 001-es Szergej a három személykocsiból és a Kirow daruból álló szerelvénnyel délután öt körül érkezett meg a konténerterminálra. Ottjártunkkor a felsővezeték-szerelők húzták épp félre a drótot a majdani daruzáshoz.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.