Folyamatosan dolgoznak a vasúti pálya helyreállításán Dömösi átkelésnél

iho/vasút   ·   2020.06.23. 18:45
domos_itt_tartanak0

Dömösi átkelés megállóhelynél az omlások során körülbelül 800 köbméternyi, 10–50 centiméteres darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára. Mára megtisztították a kövektől, sártömegtől a hegytől távolabbi vágányt, hogy azon közlekedhessenek azok a munkagépek, szerelvények, amelyekkel a görgetegfogó támfal mögül kitermelhetik a hordalékot. A kanalas kotrógépek szabad mozgása céljából ma elkezdték a felsővezeték visszabontását, így holnap már a támfal mögötti terület kitisztításával folytatódhat a munka. Az omlások következtében keletkezett károsodások helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe, a személyszállító vonatok közlekedése várhatóan július második hetében indulhat újra az egyik vágányon.

(fotók: MÁV)

A lezárás ideje alatt közvetlen pótlóbuszok szállítják az utasokat Nagymaros és Szob között, melyek a 12-es főút lezárása miatt Kóspallag–Márianosztra felé kerülőúton közlekednek. A buszok Nagymaroson és Szobon a vasútállomás elől indulnak, Dömösi átkelés, Zebegény és Szob alsó megállóhelyet nem érintik. A pótlóbuszok a Nyugati pályaudvarról érkező vonatokhoz csatlakozva, óra 56-kor indulnak Nagymarosról Szobra. Az első pótlóbusz Szobról 3:30-kor, a következő 4:23-kor, majd 5:18-kor, ezt követően napközben minden óra 18. percében indul Nagymarosra, ahol csatlakoznak a Nyugati pályaudvarra induló vonatokhoz.

Szob és Zebegény között külön pótlójárat közlekedik, Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban (Szob SZTK), Zebegényben a vasúti megálló melletti parkolóban állnak meg. Szobról Zebegénybe óra 55-kor megy pótlóbusz, Zebegényből Szobra óra 05-kor, csatlakoznak a nagymarosi vonatpótlókhoz. Az utolsó pótlóbusz Szobról 23:23-kor indul, Nagymarosról 0:14-kor indul tovább Budapestre, a Zebegényből, Szob alsóról és Szobról érkező utazó utasokat szállítja el, Nagymarostól csak leszállás céljából áll meg.

Hétfőn forgalomba állt a Nagymaros és Zebegény között közlekedő, ingyenesen igénybe vehető vonatpótló hajójárat is. A hajójáratok Nagymarosról 7:05-től 22:05-ig minden óra 05 perckor indulnak, Zebegényig 40 perc a menetidejük. Zebegényből 5:30-tól 19:30-ig minden óra 30-kor indulnak, fél óra az út Nagymarosig. Nagymaros hajóállomás Nagymaros-Visegrád vasúti megállóhelytől közelíthető meg kisebb sétával.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek