Folytassa, MÁV, folytassa, önkormányzat!

Kemsei Zoltán   ·   2016.03.07. 13:45
00kicsi

Még Dávid Ilona elnök-vezérigazgató is menetrend szerinti (azaz, tíz percet késő) vonattal érkezett Gyál felsőre, ahol a 2015. augusztus 20-án felújított vasútállomáson szerződés aláírásával szentesítették az állomásfelújítási program folytatását. A MÁV arra számít, hogy a projektben újabb nyolcvan állomás – és önkormányzat – vehet részt, és a 2015-ben lejárt, több mint húsz szerződést is újraköthetik.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében Boros Anita, vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár volt jelen a szerződéskötésnél. A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

Az utasok és az önkormányzatok körében is üdvözölték ezt a kezdeményezést – mondta Dávid Ilona a szerződés aláírása előtti beszédében. Az épületek felújítása továbbra is a tulajdonos, a MÁV Zrt. feladata, azonban a karbantartást, a takarítást a települési önkormányzatok vállalják. A szűk keresztmetszet pontosan ez volt eddig: megépíteni „könnyű” volt valamit, azaz egyszeri beruházás, ám karbantartás hiányában nem sokat ér, egyhamar ugyanolyan lepusztulttá válik, mint volt a felújítás előtt.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Pápai Mihály gyáli polgármester írták alá a szerződést

A gyáli önkormányzatot – ahogy Pápai Mihály polgármester portálunknak nyilatkozta – jelentős mértékben nem terheli meg a feladat, a fenntartó cégükre bízzák a munkát, amelyben a rendszeres takarítástól, a téli hólapátolástól kezdve az elromlott nyílászárók, vizesblokkok gyors javítása is beletartozik.

Dávid Ilona és Csépke András, a MÁV-Start vezérigazgatója menetrend szerinti vonattal érkezett a helyszínre, Kőbánya alsóról

Egy kis híja mégis van Gyál felsőnek: a 2015-ben 110 000 fizető utas által látogatott megállóhelyen sem jegypénztár – ennek megnyitására kicsi az esély, legfeljebb kihelyezett pénztár formájában –, sem pedig jegyautomata nem található. Az utóbbi telepítésére legkorábban a következő fejlesztési programban, várhatóan 2017-ben kerülhet sor.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek