Fónagy lesz a kormánybiztos

MTI   ·   2012.04.20. 14:34

A korábbi hírekkel ellentétben nem a MÁV élére, hanem a komplex közlekedési átalakításért felelős biztost nevezett ki a kormány Fónagy János személyében.

Fónagy eddigi tisztségének (a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára) megtartása mellett felelős lesz az ingatlankezelés átalakításáért, a közösségi közlekedés intézményrendszerének felülvizsgálatáért, a tarifa- és kedvezményrendszer átalakításáért, a menetrendek összehangolásának felügyeletéért, és szerepet vállal a hazai járműgyártás megteremtésének, fejlesztésének előremozdításában – közölte a Kormányszóvivői iroda.

Az újonnan kinevezett kormánybiztosnak együtt kell működnie a közösségi közlekedés átalakításával kapcsolatos szakterületek állami vezetőivel, és az állami közlekedési vállalatok vezetőivel. Szükség esetén a kormány és a miniszterek intézkedését is kérheti. A kormányzati elvárás szerint a feladatok középpontjában a korszerű, utascentrikus közösségi közlekedés megvalósítása áll, az új rendszert mentesíteni kell minden, a korszerű és költséghatékony működést akadályozó korláttól.

Fónagy János megbízatása egy évre szól, munkáját díjazás nélkül látja el.

Kapcsolódó hírek