Fontos csigolyák hiányoznak

Vörös Attila   ·   2012.06.25. 11:40
kiskep

Sehogy sem áll a Csepel-szigeti gerincút halásztelki ága. A szigeti gerincút majd egyszer az M0-ás autóúttól a sziget déli részén levő Lórévig fog tartani. Idén januárban az útból átadtak egy hat kilométeres szakaszt, a szigetszentmiklósi ág első részét. A halásztelki ágat akkor az év második felére ígérték, körülnéztünk hát, hogy ömlik a beton, hogy dübörögnek a gépek!

A piros csíkkal jelölt utat néztük meg, hogy épül?<br>(forrás: nif.hu)

Az építkezés 2010 tavaszán indult meg a területkisajátítások végeztével. Akkor bő egy évet ígértek, hogy elkészüljön a teljes, 4,6 milliárdos beruházás. A két kilométeres halásztelki ág kivitelezése végül 2011. május 11. és 2012. május 25. között kellett volna, hogy megvalósuljon. A munkálatokat ugyan elkezdték, de (és most utalnánk az Indóház magazin júniusi számában megjelent, Vasútépítés Kőműves Kelemen módra című cikkre) olyan románosan félbemaradt.

Az útnak egyszer csak vége, alig száz méter hiányzik pedig a II. Rákóczi Ferenc útig<br>Kattintson a képre, hogy megnézhesse galériánkat!<br>(fotók: Vörös Attila)

Áll egy félkész felüljáró az M0-ás fölött, van egy félkész és egy körvonalaiban már felismerhető körforgalom, valamint néhány száz méter aszfaltcsík. A területen egyáltalán semmi mozgást nem tapasztaltunk, fotóriporterünk csak egy kutyákat sétáltató bácsival találkozott. A munkagépek tavaly októberben vonultak le a területről, azóta sem tértek vissza.

Félkész felüljáró az M0 autóút fölött

Kapcsolódó hírek