Forgalmival ingyenes az utazás az Autómentes napon

MTI   ·   2011.09.20. 15:19
Dobos Tímea, a miskolci önkormányzat szóvivője elmondta: Miskolc, más európai nagyvároshoz hasonlóan rendszeresen csatlakozik az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozathoz. Cél a környezetkímélő közlekedési formák: a tömegközlekedés, a kerékpározás népszerűsítése.

Csütörtökön, az Autómentes napon azt szeretnék elérni, hogy minél több gyerek kerékpárral, vagy gyalog menjen iskolába, a gépkocsihasználók ezen a napon mellőzzék - ha lehet -, hogy autóba ülnek, ha pedig mégis úgy alakul a napi program, lehetőleg ne egyedül utazzanak.

A szóvivő felidézte: Miskolc önkormányzata tizenegyedik éve csatlakozik az európai kezdeményezéshez, amelynek eredményeként évente több ezer lakos figyelmét hívják fel a közlekedés okozta környezeti, egészségi hatásokra, és az ezt csökkenteni képes ésszerű autóhasználatra, a közösségi és alternatív közlekedési eszközök előnyeire.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozatát idén a "Közlekedj ÖKOsan!" gondolat köré szervezi. A központi rendezvények mellett a város településrészeire is akciónapokat szerveznek, így a helyben élők (gyerekek, szülők, kismamák, idősek) is könnyebben részt vehetnek az eseményeken. "Idén a népszerű programelemeket újabbakkal kiegészítve, több miskolcit szeretnénk bevonni és cselekvő résztvevővé tenni a Mobilitási Héten" - jegyezte meg Dobos Tímea.

Kapcsolódó hírek