Forgalomszámlálás Budaörsön

MTI   ·   2012.03.28. 11:52

Az utazási igények és a közlekedők szándékainak megismerésére Budaörs térségében forgalomszámlálást tartanak, valamint megállókban és az otthonukban is megkérdeznek helyieket  április 20-áig.

A kistérségben a Volánbusz, a MÁV és a BKV vonalain, megállóiban a számlálóbiztosok az utazási szokások felől érdeklődnek; semmilyen személyes információt nem kérnek – olvasható a Budaörs Kistérség Többcélú Társulása közleményében.

Emellett számos településen – Budakeszi, Budaörs, Biatorbágy, Budajenő, Herceghalom, Páty, Pusztazámor, Sóskút, Telki, Törökbálint, Zsámbék, Tök, Perbál, Etyek, Érd-Parkváros – „háztartásfelvételt” tartanak háromezer háztartásban. Az otthonokban megjelenő munkatársak megbízólevéllel és azonosítóval igazolják magukat. A kérdések ez esetben sem személyes jellegűek, a válaszadás önkéntes. A kérdéssor hagyományos, lakáson történő kitöltése mellett internetes válaszadásra is van mód.

A gépjárműforgalom vizsgálatát – az autósok legfeljebb egy-egy perces megállításával, a rendőrség közreműködésével – kedden tartották, míg a vasúton utazókat csütörtökön, az autóbuszon közlekedőket pedig április 11–12-én kérdezik meg utazási igényeikről és szándékaikról.

Kapcsolódó hírek