Forradalmi előterjesztésekre készül a BKK

MTI/iho   ·   2013.09.25. 16:50

Magas költséggel állíthatók elő a nyomdában a jegyek, ezért a BKK megkezdte a pénztárban nyomtatott jegyek rendszerének kiépítésére az előkészületeket. Az értékesítés is változna: a bérletekre az igazolvány számát, illetve a heti jegyre a nevet a pénztáros írná fel ezentúl. Az átszállójegy két, hőpapírra nyomott jegyszelvény, a tömbjegy tíz szelvény és egy bizonylat lesz.

A legfiatalabb kerület, Soroksár önkormányzata bejelentette az igényét a Soroksár-busz ingyenessé tételére. A járatok ezen felül számokat – 135 és 135A – kapnának. Soroksár évente nettó 31,2 millió forintot fizet a járat üzemeltetéséért a BKK-nak, ezért menetdíjbevétel-kiesés nem várható majd.

A nosztalgiajáratokat is a fővárosi közlekedésbe integrálnák, mivel önmagukban nem rentábilisak, az egyetlen megoldás a közlekedésszervezői feladatellátásban üzemeltetés. A díjszabás ezzel nem változna, azonban egyes csoportok számára díjmentességet nyújtanának.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek