Forró szegedi nyár

iho/vasút   ·   2012.07.05. 19:45
00

Az új járművek gyermekbetegségei előbb-utóbb kijönnek: emlékezzünk csak vissza 2006-2007-re: a Nagykörútról a frissen érkezett Siemens Combinókat is többször ki kellett vonni, helyettük a már elbúcsúztatott Ganz csuklósok vették át az üzemet hosszabb-rövidebb időre.

Szeged (és az SZKT) kis szériát, mindösszesen kilenc villamost rendelt a lengyel PESA Bydgoszcz gyártól. Az első kocsi ünnepélyes átadása 2011. október 5-én volt, az utolsó villamos 2012 májusában érkezett. A gyártó cég és alvállalkozói (például az ajtókat és a hajtást szállító cseh cégek) hároméves, teljes körű garanciát vállaltak a szervizelésre, képviselőik folyamatosan a Napfény városában vannak.

Az első PESA Swing bemutatója 2011. október 5-én<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

Az utóbbi időben az új lengyel villamosok kocsikiadása eltért az elvárttól: volt egy nap, amikor a kilenc villamosból csak egy volt üzemképes, a szoftverhibát huszonnégy órán belül javították. Dr. Dózsa Gábor, az SZKT volt igazgatója szerint ez – az amúgy teljesen lengyel alkatrészekből álló – a varsói flottánál sincs másképp, 8-10 százaléka a kocsiknak folyamatosan valamilyen hibával vesztegel. Az IHO kérdésére dr. Dózsa Gábor elmondta, hogy a cseh alkatrészek és a Cegelec hajtás rendelése a villamosokhoz nem volt véletlen: egyrészt a diagnosztika kompatibilis Szeged már meglévő elektromos járműveivel, másrészt pedig exportra nagyobb neve, elismertsége van a nem lengyel hajtásnak.

Az SZKT volt igazgatója hozzátette: a villamos mindig kisszériás egyedi gyártás. Minden villamost a megrendelő közlekedési vállalat igényei szerint egyedileg gyártanak. A lengyel városok számára gyártott – egymástól is eltérő – kocsik természetesen különböznek más országok számára gyártott villamosoktól, mert eltérőek az előírások és a követelmények. Egyszerűen fogalmazva: egy Varsó számára gyártott villamos meg sem felelne a magyar előírásoknak. A cégvezetés által legnagyobb problémának nevezett klíma és hajtómű teljes mértékben megegyezik a varsói PESÁ-nál alkalmazottakkal. Mindkét villamosban ugyanolyan típusú klímaberendezés és ugyanolyan Voith hajtómű van. Az ajtóknál eleinte éppen egy lengyel alkatrésszel volt probléma, amelyet elhárítottak és azóta jól működnek.

A teljes PESA-flotta ünnepélyes átadása<br>(fotó: Bohus Dávid)

Dr. Tóth István Tibor, az SZKT jelenlegi igazgatója szerint viszont a nem homogén jármű mindenképp több hibaforrást rejt magában, a hajtás, az inverter, az ajtók és a klímaberendezés meghibásodásai állandóan napirenden vannak. A gyártó és az alvállalkozó szegedi képviselői mindent megtesznek a gyors, garanciális javításért, ezek a hibák a próbaüzemek esetleges hiányosságaira, időként pedig a járművezetők hibáira vezethetők vissza.

Kapcsolódó hírek