Fotózd le nekünk! – Az elsők

Berky Dénes   ·   2013.02.11. 14:30
kiskep_elsok

Minden járműtípus kifejlesztésénél van egy első darab, ami egy kicsit mindig más, mint a többi. Általában van mit módosítani a későbbi modelleken, vagy csak épp amiatt lesz különleges, mert ő az első. A magyar vasúton például több esetben is visszakapták a régi mozdonytípusok első példányai a régi ruhájukat. A kötöttpályás közlekedésben a pályaszám nagyban leegyszerűsíti ezen példányok megtalálását, ezért is kaptunk talán ez alkalommal jóval több vasúti képet, mint közútit. A várakozásoknál jóval többen küldtek képeket, úgy látszik, népszerűek az első darabok mindenből, sokan egyenesen vadásszák őket, különös misztikum ez. Lássuk hát a galériát, melynek képeit köszönjük olvasóinknak, és jó képnézegetést kívánunk!

A ma is kedvelt fotóhelyen, Szárnál hasít tehervonatával az első Gigant a nyolcvanas években Tasnádi Tamás felvételén<br>A képre kattintva galéria nyílik az olvasók felvételeiből

A jövő héten a blog 20. megjelenését ünnepli, így egy különkiadással jelentkezünk, melyben az eddigi témákat fogjuk áttekinteni. Tehát most egy hét pihenés következik, legközelebb 2013. február 18-án hirdetünk ki új témát.

Kapcsolódó hírek