Füst a fedélzeten, kórházban a személyzet

iho   ·   2014.07.31. 16:14

Budapesten szállt le csütörtökön, nem sokkal 13 óra után a Lufthansa LH1788 számú, München - Bodrum járata, mert a személyzet füstjelzést észlelt - tudta meg az AIRportal.hu.

A D-AIPK lajstromjelű Airbus A320-211 típusú repülőgép személyzete a szerbiai Újvidék (Novi Sad) felett fordult Budapest irányába és kezdte meg a süllyedést. A repülőgép személyzete az általános vészhelyzetet jelző, 7700-as squawk-ot is beállította a gép transzponderébe.

A repülőgép 13:09 perckor rendben leszállt Ferihegyen a 31R futópályán, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság egységei az ilyenkor szokásos eljárásoknak megfelelően már a futópálya mellett várták a gépet, majd az állóhelyére kísérték.

A portál információi szerint a gép fedélzetén ismeretlen eredetű füstszag volt érezhető. A járat hat fős személyzetét a leszállást követően az AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat átadta az Országos Mentőszolgálat riasztott mentőkocsijának, amely további vizsgálatokra a Korányi kórház toxikológiai osztályára szállította őket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek