Füstölés miatt nem járt a 3-as metró

iho/vasút   ·   2011.12.09. 08:07

A Deák térnél kezdett füstölni egy szerelvény péntek reggel. A felszínen több tűzoltóautó is dolgozott, ez forgalmi torlódást okozott. A tűzoltóság képviselője a Klubrádióban elmondta, hogy kivonult kollégiái sem füstöt, sem tüzet nem tapasztaltak, de még túlmelegedést sem észleltek hőkamerájukkal. Kezdetben azt valószínűsítették, hogy a fékrendszerből származhatott a füst.

Délutánra kiderül, nem műszaki meghibásodás okozta, hanem „egy idegen, fémtartalmú tárgy” a pályatestre került, és elektromos ívet húzott a tápfeszültséget adó harmadik sín és az állomásra beérkező jármű forgóváza között. A tizedmásodpercekig tartó elektromos ív hatására a fémtárgy elolvadt, a járműben kár nem keletkezett – áll a BKV közleményében.

A metrók teljes vonalhosszban szállítják az utasokat – tájékoztatta az ihót a BKV.

(fotó: mti)

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.