Füstölt egy HÉV a Batthyány téren

iho.hu   ·   2017.01.24. 19:45

A tűzoltók befejezték a munkát a Batthyány téren, ahol korábban füstölt egy HÉV szerelvény. Az állomás lezárását feloldották, a H5-ös HÉV szerelvényei ismét a teljes vonalon közlekednek.

Korábban írtuk:

Nem a HÉV-ek napja: reggel a Timót utcánál egy teherautó tolatott bele egy Tökölre tartó vonatba, este pedig a Batthyány térre kellett kihívni a tűzoltókat, mert az egyik vonat füstölt.

Az alagútban lévő végállomásra érkező vonatnál füstöt észleltek, ezért a biztonsági szolgálat megkezdte a kiürítést. Körülbelül kétszáz utast kísértek a felszínre, szerencsére senki sem sérült meg.

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, de komolyabb beavatkozásra végül nem volt szükség. A tűzoltók áramtalanították a vonatot és megszünették a füstölést. A hőkamerás vizsgálat a fékbetéteknél mutatott ki meleg gócokat, ezért azt feltételezik, hogy a füstölést a fékrendszer meghibásodása okozta. A tűzoltók visszahűtik a felmelegedett alkatrészeket, és átszellőztetik az alagutat.

A műszaki mentés ideje alatt a H5-ös (szentendrei) HÉV-ek nem mennek be a Batthyány téri végállomásra, csak a Margit hídig közlekednek. A kimaradó szakaszon a 19-es és 41-es villamossal vagy a 109-es autóbusszal lehet utazni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek