Füstpróba Kelenföldön

MTI/iho   ·   2013.09.10. 12:22

Az utolsó füstpróbát tartják keddtől az M4-es metró Kelenföld vasútállomás megállójában. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatósága kedden közölte, az M4-es metró belső beépítési munkáinak előrehaladása a Kelenföld vasútállomás megállóban is lehetővé tette, hogy keddtől kezdődően megtartsák a szakhatóság által előírt, utolsó füstpróbát.

Ez nagy mennyiségű, nagyjából 20 ezer köbméter fehér színű, az egészségre ártalmatlan füst kibocsátásával jár a peronszintről indulva, többször elérve a felszínt is.

A füstpróbát keddtől csütörtökig a tűzoltóság bevonásával a belső beépítő Swietelsky Magyarország Kft. végzi majd el. A füstpróba, amely egy valós tűzeset szimulálása, az állomás majdani átadására való felkészülés része, annak egyik feltétele, célja az állomás hő- és füstelvezető rendszerének, valamint főszellőző rendszerének tesztelése - írták a közleményben. A műfüst a három nap alatt több alkalommal el fogja érni a felszínt, ezért a Kelenföld vasútállomás környezetében a vállalkozó által kihelyezett felhívásokon túl, a közleményben is felhívták az ott élők, illetve az arra közlekedők figyelmét: a tapasztalt füst miatt aggodalomra nincs ok, illetve nem szükséges azt külön jelezni a tűzoltóság felé.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek