Füstpróba lesz az M3-ason a felújítás alatt álló déli szakasz állomásain; a Népligetben kezdenek

iho/vasút   ·   2020.08.07. 13:19

Augusztus 10-étől szeptember végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése. Senki nem lesz veszélyben, a füstnek nincs egészségkárosító hatása.

A mintegy másfél hónapig tartó tesztsorozat hat helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A füstpróbák hétköznap 10–17 óra között zajlanak majd. A füstpróbák helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást ad a BKV Metró Felújítási Projekt Igazgatósága.

Az első füstpróba helyszíne: Népliget metróállomás. A Nagyvárad tér és Ecseri út állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.

Az első füstpróba időtartama: augusztus 10–14.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Városi vasút

Botoxolt Tewe az 50-esen: szép lett a 1624-es Hannoveri

iho/vasút   ·   2021.03.30. 10:50

A BKV immár húsz éve üzemelteti Budapesten a közismert Hannoveri, azaz a TW villamosokat. Most ebből a típusból egy olyan jármű kezdte meg próbaüzemét, amelyen az utasok kényelmét és az üzemeltetés gazdaságosabbá tételét szolgáló számos korszerűsítést elvégeztek.