Gátépítések és útzárak

iho   ·   2013.06.05. 09:01

Mintegy 350 katona dolgozik az árvízvédelmen a megyében. Lezárták a Pilismarót–Basaharc utat, Esztergomban a Mária Valéria hídra vezető utat, Tátnál a 1011-es utat, és nem járható a Dunaalmás–Almásfüzitő szakasz sem. Esztergomban a Prímás-szigetről negyven, a pilismaróti üdülőövezetből hetven embert kellett kitelepíteni.

Komáromban négy és fél kilométer hosszban három zsák széles, három zsák magas gátat építenek, a tatai katonákon kívül debreceniek is dolgoznak itt – írja a kemma.hu.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.