Germanwings: egy nappal a katasztrófa után

iho   ·   2015.03.25. 10:41
cim

Egy nappal a Germanwings A320-asának katasztrófája után továbbra is igen nehéz körülmények között próbálják a roncsokat és az emberi maradványokat felkutatni és a becsapódás helyszínéről elszállítani a mentőalakulatok. A helyszínen dolgozó helikopterek rendszerint nem is tudnak leszállni a meredek hegyoldalakon, hanem csörlővel engedik le a mentésben résztvevőket és ugyancsak csörlővel emelik a gépre, amit elszállítanak a helyszínről. Tovább nehezíti a mentőalakulatok dolgát, hogy éjszaka ráadásul havazott is a helyszínen.

A helyszínen dolgozó francia hatóságiak szerint a roncsok és a maradványok begyűjtése több napig is eltarthat. Megerősítették, hogy a repülőgép egyetlen nagyobb része sem maradt épen, ami azt teszi valószínűvé, hogy a gép nem lezuhant, hanem nagy sebességgel nekicsapódott a tengerszint felett kétezer méterre magasodó hegyoldalnak, és az sem valószínű, hogy a gép még a becsapódás előtt szerkezetileg károsodott volna.

A reggel híradások szerint a megtalált fekete doboz a pilótafülke hangrögzítője volt (CVR), a berendezés sérült, de a rögzített adatok kinyerhetők belőle, mondják a francia hatóságok. A repülési adatrögzítő (FDR) sorsáról egyelőre nincs hír.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott friss közlemény szerint a légitársaság ma egy járatát lemondta, de a többit menetrend szerint közlekedteti.

Az érzelmi problémák, a szorongás és szomorúság miatt néhányan a légiszemélyzet állományából nincsenek megfelelő állapotban ahhoz, hogy dolgozzanak, a Germanwings ezt érthetőnek tartja, hiszen a baleset során szeretett kollégáikat vesztették el.

A Germanwings a mai napon tizenegy repülőgépet indít a Lufthansa, az Air Berlin és a TuiFly flottájából állományából (feltehetően ezeknek a légitársaságoknak a pilótáival és légi utaskísérőivel).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek