Gigantikus vasútállomás épül Cambridge-ben

iho   ·   2014.01.15. 11:35
csp3cim

Az új vasútállomásra azért van szükség, hogy Cambridge északi részére is eljusson bárki anélkül, hogy a városon át kellene mennie, emellett az állomás buszjáratokhoz is kapcsolódik. Arról nem beszélve, hogy ezzel a megoldással nem kell kocsival a dugódíjas övezetbe behajtani.

Várhatóan mintegy háromezren fognak megfordulni naponta az új vasútállomáson, a gyalogosforgalom mellett egy buszsáv, taximegállóhely, 450 férőhelyes parkoló és 1000 biciklinek tároló készül.

A vasútállomás építése nyáron indul, és 2015-re tervezik az átadást. Az még nem derült ki, hogy a gigantikus beruházás pontosan mennyibe kerül. Nick Clegg miniszterelnök-helyettes bejelentette, hatmillió font támogatást biztosít a brit kormány arra, hogy segítse a tervezett kapcsolódások megépítését.

A tervezők körbefilmezték a környéket: vonatról, autóból, gyalogosan. Ezen a videón világosan látszik, hol mi épül, és nyilak meg feliratok mutatják mindennek a helyét.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek