Gondok a komlói tömegközlekedésben

iho   ·   2013.04.15. 19:10

A bama.hu kapott olvasói levelet, aminek írója arra panaszkodik, hogy sorozatosan késnek vagy kimaradnak járatok a komlói helyi és helyközi közlekedésben egyaránt. Ezt egyébként az újságnak a település buszvégállomásán is megerősítették a megkérdezett utazók.

A levél szerint a kimaradások oka leginkább az autóbuszok műszaki állapotára vezethetők vissza, átlagos életkoruk 15 év, így magas az üzemben tartásuk és naponta kerülnek szervizbe. Az olvasó olyan járműről is tud, ami két hónapja áll a garázsban alkatrészhiányt vagy beszerzési tilalom miatt. Állítólag nem csak az utasok, hanem a sofőrök is elégedetlenek.

Utóbbi állításokat a Pannon Volán Zrt.-nél cáfolták a bama.hu kérdéseire reagálva. Elmondták, hogy január végén valóban akadt olyan nap, amikor 19 jármű kényszerült vissza a garázsba műszaki hiba miatt, de ennek elkerülése érdekében többletszolgálatot rendeltek el, valamint Pécsről is hoznak buszt, ha a helyzet megkívánja. Ugyanakkor a közlekedési vállalatnál azt is elismerték, hogy a végső megoldást a járműpark megújítása, fiatalítása jelentené.

Némelyik komlói Ikarus már 22 évnél is idősebb<br >(fotó: Bohus Dávid)

Erre egyébként most lenne is lehetőség, hiszen a korábbi buszvásárlási tilalmat feloldották – mondja Micskey Tibor, a Pannon Volán Zrt. személyszállítási és műszaki igazgatója. Az új buszokat viszont főleg helyközi járatként közlekedtetik. A bajt pedig csak tetézi, hogy jelenleg nem rendezett a jogi helyzet a társaság és Komló között, így egyelőre valószínűleg nem közlekednek majd a bányászvárosban új helyi járatú autóbuszok.

Kapcsolódó hírek