Górcső alatt: az Orangeways

iho   ·   2013.05.07. 13:25

A Napi Gazdaság értesülései szerint az Orangeways Zrt.-vel és jogutódaival szemben a Gemenc Volán (GV) Zrt.-vel kötött az alvállalkozói szerződés tartama alatt több hatósági eljárás indult, és van folyamatban jelenleg is. Írásában a Napi Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter egy ellenzéki országgyűlési képviselői kérdésre adott válaszára hivatkozik. E szerint még 2009. május 29-én jött létre megállapodás a GV és az Orangeways között a Dombóvár és környéke helyközi személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátására. A szolgáltatást a magánszolgáltató cég 2009. július 1-jén kezdte meg, a szerződés 2012. december 31-ig volt hatályban.

Az Orangeways Zrt.-vel és jogutódaival szemben már az alvállalkozói szerződés tartama alatt több hatósági eljárás indult, és van folyamatban jelenleg is. Így például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) három évvel ezelőtt indított eljárást az Orangeways által munkahelyteremtés címén igénybevett 134 millió forint állami támogatásával kapcsolatban. A feljelentés szerint a társaság a támogatást nem a meghatározott célra használta fel.

A miniszteri válaszból az is kiviláglik, hogy az NFM vizsgálatot kezdeményezett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél a jogszabálysértések helytállóságával kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek