Graffitizők rendőrkézen

iho/vasút   ·   2012.04.13. 15:48

Új vonatokat rongáló graffitizőket fogtak el a MÁV Zrt. márciusban átadott Biztonságirányítási és Felügyeleti Központja segítségével. A térfigyelő kamerával tetten ért, őrizetbe vett két személyt egy társuk a rendőrségre ment meglátogatni, ám a videófelvételéről bebizonyosodott: ő volt a harmadik elkövető.

Múlt szombaton, a 2012. április 7-ére virradó éjszaka a MÁV Biztonságirányítási és Felügyeleti Központ – ahová közel 200 kamera, mozgás- és nyitásérzékelő jele érkezik be – ügyeletese a monitorfalon észlelte, hogy egy Budapest-Nyugati pályaudvaron lévő Desiro motorvonatot több személy festékszóró flakonnal fúj le. Az ügyeletes értesítette az állomáson szolgálatot teljesítő vasútőröket és rendőröket, akik – valamint a MÁV Vasútőr Kft. gépkocsis mobil egysége is – a helyszínre vonultak.

A rendőrjárőr a rongálás helyszínéhez közel két elkövetőt elfogott, s bevitte őket a kerületi kapitányságra. A kapitányság ügyfélvárójában hamarosan megjelent egy fiatalember, aki a graffitizés miatt előállított barátnőjét kereste. Az ügyfélváróban tartózkodó, korábban a monitorképeket látó vasútőrök felismerték a férfiban ez egyik graffitizőt, akinek emellett cipője és ruházata is árulkodó volt: olyan kék festék fogta meg, amilyennel a motorkocsit összefestették. Ennek nyomán a rendőrök őt is őrizetbe vették.

Kapcsolódó hírek