Gyakorlatorientált képzés Győrben GYSEV módra

iho/vasút   ·   2015.04.27. 15:36

A GYSEV hosszú évek óta alkalmaz a Széchenyi István Egyetemen végzett hallgatókat. Elsősorban mérnöki, azon belül a közlekedésmérnöki diplomával rendelkező diákok kezdhették meg munkájukat a soproni székhelyű vasúttársaságnál.

A GYSEV és a Széchenyi Egyetem együttműködési megállapodása értelmében a felsőoktatási intézményben folyó képzést olyan elemekkel bővítik, amelyek a valódi, hasznosítható gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak.

A vasúttársaság vállalja, hogy szakemberei részt vesznek a képzés tartalmának kialakításában, amely igazodik a munkaerőpiac igényeihez. A GYSEV segítséget nyújt a diplomatervek és szakdolgozatok konzultálásában és elbírálásában, emellett gyakorlati helyeket biztosít a hallgatóknak, a vasút napi működésben pedig felhasználja az oktatói kar tudásbázisát.

A Széchenyi Egyetem feladata, hogy kidolgozza a munkaerő piaci igényeknek megfelelő oktatási programokat. Az oktatási intézmény lehetőséget biztosít arra, hogy a vasúttársaság szakemberei a képzésben, illetve záróvizsga-bizottságokban részt vegyenek.

– A Széchenyi Egyetemhez hasonlóan korábban a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel is kötöttünk megállapodást, hiszen társaságunk számára kiemelten fontos, hogy biztosítsuk a mérnöki, illetve közgazdász állomány minőségi utánpótlását. A célunk, hogy a végzős hallgatók azonnal hasznosítható, elméleti és gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a GYSEV-nél is tudnak alkalmazni – mondta a megállapodás kapcsán Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek