Gyermekjogok a MÁV és a Volánbusz hangosbemondóiban

iho   ·   2020.11.20. 12:00
00_gyemekjogok_bemondasa_mav_volanbusz

A Gyermekjogok Világnapján a MÁV és a Volánbusz ismét csatlakozik az UNICEF kampányához. November 20-án a MÁV és a Volánbusz forgalmasabb budapesti és szolnoki állomásain gyerekhangok szólnak az utasokhoz és ismertetik velük a gyerekek jogait.

A gyermekjog-üzenetek Budapesten a Nyugati-, Déli- és Keleti pályaudvaron, Kelenföld és Kőbánya-Kispest vasútállomáson, a HÉV Batthyány téri állomásán, a Volánbusz Népliget-, Újpest-városkapu és Stadion autóbusz-állomásokon, valamint a szolnoki autóbusz-állomáson szólalnak meg a hangosbemondókban.

Országosan mintegy 125 motorvonat és személykocsi kijelzőjén látható az idei kampány plakátja, amely a gyermekbántalmazás jeleinek felismerésére hívja fel a figyelmet.

Novemberben az UNICEF Magyarország az Ismerd fel és tegyél ellene kampánnyal hívja fel a figyelmet arra, hogy a gyerekek védelme a társadalom közös felelőssége. Országszerte láthatók a kampány plakátjai, a www.unicef.hu/bantalmazas oldalon pedig a feliratkozó érdeklődők ingyenes online mesterkurzus segítségével ismerkedhetnek meg a gyermekbántalmazás fogalmával és fajtáival, valamint kapnak egy részletes, de közérthető gyermekvédelmi útmutatót is. Ezek hasznos tudnivalókkal szolgálnak mindazoknak, akik a megoldás részei szeretnének lenni és fontosnak érzik, hogy véletlenül se menjenek el tétlenül egy bántalmazott gyermek mellett, ha módjukban állhat megvédeni.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek