Gyermeknapi közlekedési kavalkád

iho   ·   2017.05.25. 17:14

A Magyar Vasúttörténeti Parkban mindkét napon a játékos szórakozás, a jókedv kapja a főszerepet. A zenekarok, bábszínházak és a Herman Ottó Vándortanösvény játékai mellett május 27-én, szombaton rendezik a közlekedésbiztonsági napot is, valamint bemutatkoznak – először a Parkban – az erdei vasutak is, az Északerdő Zrt. tematikus standján – természetesen – játékokkal is várják az érdeklődőket.

A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasútján tulajdonképpen egész évben gyermeknap van, ám május 28-án, vasárnap a 14 év alatti gyermekek ingyen utazhatnak. A szerelvények sűrítve, hosszabb üzemidővel járnak, a nosztalgia motorvonat is közlekedik majd. A hűvösvölgyi végállomáson színpadi programok, terepasztal- és kerti vasút-bemutató, játszósarok várja a látogatókat.

Május utolsó vasárnapján a BKV az Andrássy úti Családi naphoz csatlakozik rendezvényeivel. A helyszín ingyenesen látogatható, a gyerekeket BKV-s színezőkkel, makettkészítéssel, KRESZ-pályával várják, és egy kiállított autóbuszt is meg lehet tekinteni. Gyermeknap alkalmából a Városligeti Sétajáraton a 14 év alatti gyermekek mindössze harminc forintért utazhatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek