Győri fejlesztés tizenegymilliárdból

MTI/iho   ·   2013.10.18. 16:27

A tizenegymilliárdos csomag többek közt egy intermodális csomópont építését, valamint a városi és elővárosi közlekedés átalakítását is tartalmazza, mindezt önerő nélküli uniós forrásból. A tervezett harminc hibridbusz beszerzése 7,5 milliárd forintba kerülne, hatszázmilliós önrésszel. A fejlesztéseket az Új Széchenyi Terv Közlekedési operatív programjának pályázatain elnyert összegekből valósítanák meg.

A Smart City program az intelligens közlekedési kialakítását jelölte meg céljának, a hibridbuszokra a városon belül kijelölendő nulla emissziós övezet közlekedéségez van szükség.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Zöldút Infrastruktúra Kerékpár

Újjászületnek a metrópótlás buszsávjai

iho   ·   2023.05.31. 09:00

Május 22-én átadták a felújított M3-as metró összes állomását. Mivel a metrópótlás is véget ért, már nincs szükség a buszsávokra a Váci út–Üllői út tengelyen. Mindez lehetőséget teremt a többi között arra, hogy biztonságosabbá váljon a biciklizés Budapest észak–déli tengelyén, ezzel együtt pedig csökkenjen a belváros környezeti terhelése.