GYSEV-adomány az árváknak

iho/vasút   ·   2012.08.15. 09:30
00

A GYSEV Zrt. is csatlakozott a dévai gyermekek megsegítéséért indított soproni összefogáshoz. A vasúttársaság egymillió forint értékű használt bútort ajánlott fel a Határok Nélkül Alapítvány felhívására. A cég a bútorok elszállításáról is gondoskodott.

A Böjte Csaba ferences szerzetes vezetésével működő Dévai Szent Ferenc Alapítvány által alapított gyermekotthonok lakói magánadományoknak köszönhetően Sopron környékén táboroztak. Ennek apropóján szerveztek nagyszabású gyűjtést a városban. A felhíváshoz katolikus plébániák, evangélikus és református gyülekezetek, a soproni média, az egyetem és az önkormányzat munkatársai, valamint a GYSEV Zrt. is csatlakozott.

Egy vasúti kocsit töltöttek meg az adományok<br>(forrás: GYSEV)

A vasúttársaság a tulajdonában álló Hotel Sopron felújításakor feleslegessé vált jó állapotú bútorokat ajánlotta fel a gyermekotthonoknak: ágyakat, matracokat, íróasztalokat, szekrényeket, ajtókat, valamint takarókat és függönyöket. A bútorok összértéke eléri az egymillió forintot. A GYSEV a szállításról is gondoskodott: a céghez tartozó GYSEV Cargo Zrt. külön vagont indított Sopronból Nagyváradra, ennek költségeit is a vasúttársaság vállalta magára.

A soproni gyűjtés több helyszínen is folyt. Az elmúlt három héten négy mikrobusznyi adomány gyűlt össze: a dévai gyermekek jó minőségű ruhákat, játékokat, tanszereket, ágyneműt, sportfelszereléseket, tisztálkodó szereket, és számítógépeket kaptak.

A Határok Nélkül Alapítvány ezúton is köszöni a gyűjtési akcióban résztvevő cégek és magánszemélyek önzetlen segítségét.

Kapcsolódó hírek