GYSEV: folytatódnak a közlekedésbiztonsági fejlesztések

MTI/iho   ·   2014.11.27. 16:15
gysev_sorompo0

A GYSEV 2011-ben átvett vonalainak több útátjárója jelenleg még biztosítatlan. Az előzetes felmérések szerint ezek közül hétben indokolt fénysorompót telepíteni. A projekt keretében az összes hagyományos, Fresnel lencsével működő fénysorompó optikáját LED fényforrásokra cseréli hálózatán a vasúttársaság.

(fotók: GYSEV)

Fejlesztik az állomási biztosítóberendezések áramellátó rendszereit is. A munkálatok során az elavult eszközöket tíz helyszínen újakra cserélik a szakemberek, hat helyszínen a meglévő rendszereket bővítik.

A társaság első körben mintegy 770 millió forintból valósított meg fejlesztéseket: huszonkét helyszínen LED-es fényforrásokat telepített a fénysorompókba, nyolc helyszínen a fél úttestet lezáró csapórudakkal szerelte fel az átjárókat. Emellett több sorompóba került biztonsági kamera, hét helyszínen telepített a közlekedő vonatokat vizsgáló vasútdiagnosztikai eszközöket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek