Ha nem jár a repülő, jár a vasút!

iho/vasút   ·   2012.02.03. 16:50

A Malév üzemszerű működésének beszüntetésével a MÁV-START Zrt. növekvő utasforgalomra készül a nemzetközi vonalakon – hangzik a vasúttársaság közleménye. A várakozások szerint a repülőjáratok törlése miatt elsősorban Ausztria felé (Németországba, Svájcba) illetve Csehországba és Lengyelországba nő az utasok száma. Kelet felé pedig az Ukrajnán át Oroszországba közlekedő vonaton, illetve Romániába várható nagyobb utasforgalom. A légi járatok törlése érinti Horvátországot és Bosznia-Hercegovinát és a Balkán egyéb országait is, ezért ezeken a vonalakon is készül a MÁV-START Zrt. a megnövekvő igényekre. A közvetlen vonatokon felül szinte valamennyi Malév célállomásra vásárolható vasúti jegy, így átszállással további városok is elérhetők.

A közlemény felhívja a figyelmet a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatra, amely a 06 40 49 49 49-es elérhetőségén egy új, kifejezetten erre a célra létrehozott menüpontban ad segítséget.

Az utazók megfelelő kiszolgálását biztosítva a vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kíséri az utasforgalmat és a nemzetközi menetjegyek értékesítését, és a lehetőségeihez illetve az igényekhez igazodva, az összes nemzetközi közlekedésre alkalmas járművet használva közlekedteti a vonatait.

További intézkedésként – amennyiben szükséges – a vasúttársaság meghosszabbított nyitva tartással és megerősített pénztárszolgálattal áll az utazók rendelkezésére. A Budapest-Keleti pályaudvar nemzetközi pénztára folyamatosan, éjjel-nappal nyitva tart, illetve a 9-es vágány mellett található üzleti váróterem pénztárát is igénybe lehet venni a nemzetközi menetjegyek váltásához. Az útvonaltervezést segítve a személyes ügyfélszolgálati irodák is az utasok rendelkezésére állnak, így lerövidíthető a nemzetközi pénztárakban a menetjegyek vásárlásra fordított idő. Az internettel rendelkezők sorban állás nélkül, online is megvásárolhatják a nemzetközi menetjegyeket Ausztriába, Csehországba, Lengyelországba, Németországba és Romániába, Svájcba, Szerbiába, Szlovéniába és Horvátországba a www.mav-start.hu oldalon keresztül.

Kapcsolódó hírek