Ha nem megy a vonat, pótoljuk!

Melles Kristóf   ·   2011.08.19. 10:00
title

A nyugati parti Esbjerg—Tønder—Niebüll vasútvonal német részét már felújította a Norddeutsche Eisenbahngesellschaft. A dán részt pedig a Banedanmark építi át, emiatt az Arriva üzemeltetésében levő vonalon pótlást kellett szervezni. A határállomás vágányzatát is cserélik, ezért a német szakaszon is volt egy rövid vágányzár. Aki végig akart utazni, annak több helyen is át kellett szállnia: Tønderben es Süderlügumban. Az okot ott kell keresni, hogy elviekben a vonatok végigmennek, de az utasok késés esetére szóló kárpótlásakor nem lehet takarózni a külföldi vasútról hozott késéssel, hanem fizetni kell. Emiatt öt percet meghaladó késés esetén a határállomáson a német rész elmegy, és a határátlépő utas várhat.

Egyetlen motorvonat, a karbantartó bázisától elvágott 1010-es Lint pendlizik Niebüll–Tønder között. Felvételünkre kattintva a vonatpótlás galériáját tekinthetik meg

A dán szakasz pótlása hosszabb ideig tart: június 25-augusztus 21. között Esbjerg—Tønder buszok közlekednek, a vonatoknál fél órával hosszabb menetidővel.  Természetesen ez akkor értendő, ha Ribe és Esbjerg között mindenhol megállnak.
Augusztus 22-november 13. között rövidül a pótolt szakasz: Esbjerg és Ribe között is vonatozhatunk. Hátrányba csak az kerül, aki végigutazik: sokszor kell átszállnia, de nem kell lemondania a kerékpárszállításról vonatpótlás esetén sem!

Kapcsolódó hírek