Ha rohan hátra a mozdonyvezető, csináld, amit mond!

iho/biztos út   ·   2016.05.15. 09:21
lengyel_mv0

Az index találta a sztorit a BBC News YouTube-csatornáján és az Independent holnapján: lassan egy hónapja, április 19-én történt egy baleset Lengyelországban egy vasúti átjáróban. Lefulladt egy teherautó, ottragadt a síneken, a nagy sebességgel közlekedő motorvonat meg elcsapta. Sajnos ilyen van, volt, lesz, ami miatt az eset különlegesebb a többi ilyen balesetnél az az, hogy a Wagrowiecből Poznanba tartó vonat vezetője, Mateusz Szymanski mikor látta, mi vár rájuk, vészfékezett, majd kirohant a vezetőállásból és figyelmeztette az utasokat, készüljenek az elkerülhetetlenre. Szerencsére az utasoknak nem estek pánikba, hanem csinálták, amit Szymanski mondott.

Az ülések közé húzódtak, illetve hozzá hasonlóan megpróbáltak hátra futni. Az ütközés pillanatában a szerelvény 110 kilométer per órás sebességgel száguldott, egy pillanat alatt eltakarította az átjáróból az ottrekedt teherautót. A balesetben a szerelvény eleje összetört, az ablaküvegek betörtek. Ezek a szilánkok okoztak könnyebb sérüléseket az utasoknak, de súlyosan senki nem sérült meg, és halálos áldozata sem volt az ütközésnek. Köszönhetően a mozdonyvezető lélekjelenlétének.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek